
زنجبیل چیست؟
زنجبیل گیاهی گلدار از خانواده زنجبیلیان است و زمین ساقه آن بعنوان ادویه در آشپیزی و گیاه دارویی در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد.گیاه بومی جنوب شرق آسیا است و برگهایی سرنیزهای به رنگ سبز براق و ساقه های باریک و نی مانند دارد. گلهای آن سبز مایل به زرد با لبهای ارغوانی و لکههای کرم رنگ و گلآذین مخروطی و کوچک و سنبله ای متراکم است که در تابستان از زمین ساقه بیرون میزند. برای خرید پودر زنجبیل بهبانو کلیک کنید.
تاریخچه
زنجبیل از زمانهای دور به کار برده میشد و هنوز هم در طب سنتی چین جایگاه باارزشی دارد. در ایران باستان نیز این گیاه با نام ژنگویر شناخته شده بوده است و از ایران و کشور های عربی به سوی غرب، گسترش یافت. در غرب، پزشکی یونانی نخستین بار در سده یکم میلادی کاربرد درمانی زنجبیل را ثبت کرد. سدهها پیش از آن، این گیاه عطر دار از کشورهای خاور دور به اروپا صادر میشده است و تا سده های میانه، به عنوان یک ماده اولیه آشپزی در اروپا کاملاً شناخته شده بود.
فواید زنجبیل
کاربرد رسمی استفاده از زنجبیل در درمان سوءهاضمه، بیاشتهایی، جلوگیری از تهوع و استفراغ ناشی از بیماری مسافرت، دریازدگی و پس از اعمال جراحی و بارداری است. در طب مردمی نیز به عنوان قابض، ضد نفخ و خلط آور مصرف میشده است. در طب چینی برای درمان سرماخوردگی، تهوع، استفراغ و تنگی نفس به کار میرفته است. در طب هندی نیز برای بیاشتهایی عصبی، مشکلات هاضمه و التهاب حلق به کار میرود.
زنجبیل نیروبخش، مقوی معده، بادشکن و ضد رقت خون می باشد. درمان کننده یرقان است. اگر پودر آن را روی پوست بدن مالش دهند، آن را تحریک و قرمز می کند.
تقویت کننده حافظه، بازکننده کبد و قاطع بلغم است و رطوبات غلیظی که در روی جدار روده و معده چسبیده باشد، از بین می برد. زنجبیل را جهت فلج و ضعف اعصاب تجویز کرده اند.